BLOG

Markant billigere el til varmepumpe-ejere

Velkommen til vores blog, hvor vi deler viden og nyheder om varmepumper, boligvarme, grøn omstilling, tilskud og fradrag, kundecases, arrangementer, gode tilbud mv. Har du spørgsmål eller behov for rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte os.

Written by Martin Falch Rasmussen

Direktør og medstifter af Enova Energy

24.06.2020

Markant billigere el til varmepumpe-ejere

 

Det bliver nu endnu billigere og endnu mere attraktivt at være varmepumpe-ejer. Det er en af effekterne af den nye klimaaftale, som regeringen og et bredt flertal i Folketinget natten til mandag blev enige om.

Med aftalen bliver de sorte energikilder dyrere samtidig med at elvarmeafgiften stort set bliver afskaffet, så prisen på el til boligopvarmning bliver tæt på det halve af den almindelige elpris pr. kWh. Desuden er det besluttet at afsætte i størrelsesorden 7 mio. kr. om året ”målrettet forbrugersikkerhed samt sikker implementering, der skal understøtte omstillingen fra olie- og gasfyr til eldrevne varmepumper,” som det lidt kryptisk er formuleret i aftaleteksten. De kontante tilskud til udskiftning, som tidligere var på tale, ser til gengæld ud til at være droppet igen.
 
Den konkrete udmøntning af begge de nye tiltag vil først foregå efter sommerferien, hvor vi naturligvis følger op på udviklingen her i nyhedsbrevet. Læs hele aftaleteksten her.

Øvrige artikler

Nyt varmepumpe informationscenter

Nyt varmepumpe informationscenter

Nyt varmepumpe informationscenter   Søger du aktuel information og relevant viden om varmepumper? Så besøg vores...

Fordele for solcelleejere

Fordele for solcelleejere

Fordele for solcelleejere Inden årets udgang skal alle solcelleejere over på den nye timebaserede flexafregning,...

Forår for grøn omstilling

Forår for grøn omstilling

Forår for grøn omstilling Er det et spirende forår for grøn omstilling, vi under corona-krisen er vidne til flere...